dilluns, 5 de maig de 2014

7 Cims

Temps aproximat: 13h
Distància: 59km
Desnivell: 2.200m

Accés: Sortiu de Vilafranca del Penedès pel BP-2121. Passat Sant Martí Sarroca continueu recte. Arribareu a Torrelles de Foix, la ruta s'inicia a la plaça de la Vila.

Notes:  El camí està ben senyalitzat en practicament tot el recorregut, amb les marques del 7 cims (verdes i blanques). Procureu portar poc pes a la motxilla, molta aigua i mireu de fer la ruta fora de l'època de més calor.

Enllaç Wikiloc: Atenció, l'enllaç del wikiloc no té perquè ser igual que la ruta descrita més avall, en alguns casos sol variar.


El Divendres 18 d'Abril va ser el dia escollit per anar a fer els 7 cims.

Els 7 cims és una marxa que organitza el Centre Excursionista del Penedès, però que nosaltres vam optar fer fora de competició, amb la calma, parant a esmorzar, dinar i na fent sense presa.

El camí es pot seguir tranquilament, ja que està molt ben senyalitzat i només s'ha d'estar atents a algun enllaç on s'ha d'agafar algun tram de GR. Consulteu la web del Centre Excursionista del Penedès per a més informació sobre la ruta.

Comentar també, que les ultimes edicions s'ha canviat el recorregut obviant de passar pel cim més alt de l'Alt Penedès, el Solanes. Encara que des del CEP s'intenti fer creure que el Puig de les Agulles és el més alt, consultant al Institut Cartogràfic de Catalunya, i a l'Associació Excursionista de Catalunya (els que van posar les plaques als sostre comarcals, cometen un error reconegut en el Solanes).

Tots 2 em van constatar que El Solanes és el cim més alt de l'Alt Penedès, així que aquest canvi, per mi és un gran error, a part de una mentida. Obviar el cim més alt de la comarca que representes i explicar que els 7 cims transcorren pels cims més alts del Penedès, i no passar pel més alt..... No ser jo, que cadascú tregui les seves conclusions.

Centre Excursionista del Penedès

Com veureu és un recorregut llarg, amb molt de desnivell i que els últims quilòmetres es poden fer feixúcs. Administreu l'aigua, ja que duran el recorregut hi han molts pocs punts d'on aconseguir-ne.

Aquí us deixo algunes fotos del recorregut.


De Torrelles de Foix al Clapi Vell i el Puig de l'Àliga.
Del Puig de l'Àliga al Montmell
Del Montmell al Montagut.


Del Montagut al Formigosa, al Solanes i el Puig Castellar.

Del Puig Castellar a Torrelles de Foix

Ja Hi Sou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada