dimarts, 6 de novembre del 2018

Baumes Corcades (K4)

Temps aproximat: 4h
Distància: 6km
Desnivell: 450m

Accés: Heu d'anar fins a la població de Centelles, entre Vic i Granollers. Un cop allà veureu les indicacions per anar fins a la ferrada, ben a prop del càmping Puigsagordi.

Notes: Via ferrada força completa, on els seus punts estrella són el Pont Nepalí més llarg d'Europa (69 metres), el tram de l'Esperó, de categoria K5, i el tram de l'escala, penjada a dalt d'un sostre.

Tots aquests trams són opcionals, i per tant tenen la seva variant fàcil o simplement els esquiven per un camí.

Pensar-se bé sobre tot el tram de l'Esperó, el més dur de la via i el més exposat. La resta de la via es pot fer fàcilment per qualsevol que hagi fet alguna K4.


Informació detallada Via Ferrada Baumes Corcades




Sortiu de l'aparcament pista amunt, passant pel damunt d'una cadena i seguint indicacions, a partir d'aquest punt els punts vermells indiquen el recorregut de ferrada, els grocs, el recorregut de camí. Bé, desprès de 10 minuts arribeu a l'inici de la via. Ja de bon principi la via puja fort amunt, salvant molt desnivell en aquest primer tram.









Un cop a dalt de tot, una petita caminada i arribeu a la primera variant, amunt aneu cap al pont, recte passareu per sota de les balmes, vosaltres mateixos. Si aneu amunt heu de fer un petit pas on s'ha de canviar de paret i un pas una mica aeri fins que arribeu al pont.








El pont és molt llarg i es molt mou, però la tècnica és no parar mai i anar avançant. Desprès d'uns 5-10 minuts arribeu a terra ferma. A partir d'aquí ve un tram lateral per acabar baixant a les balmes. Aquest és el tram més fàcil, on aneu avançant lateralment amb facilitat, fins que torneu a baixar.








Camineu pocs metres i us torneu a enfilar a la paret fàcilment on arribeu a una altre variant, amunt us salteu directament el Tram de la Tosquera, avall aneu cap dit tram. Si aneu avall i desprès de 5 minuts arribeu al Tram de la Tosquera, on us espera la variant fàcil, o la difícil, el Tram de l'Esperò.







Si aneu cap al tram de l'Esperó us espera un paret força vertical, on a mitja paret ja us trobeu un tram on falta un esglaó, superat aquest tram ve el més difícil de tota la via, un desplomat amb un canvi dolent de cable i una sortida amb presses naturals, on no hi ha cap equipament, és un lloc on es passa realment malament si no ho superes ràpid.





Bé, superat aquest tram no us penseu que ja està, és el més difícil si, però encara queden trams "durillos". Ara heu de fer una travessa lateral a gran alçada i on heu de tirar força de braços fins que arribeu a un tram d'esglaons. Aquí també heu de tirar fort de braços amb algun petit desplomat. Superat això acabeu aquest tram molt guapo, però que fa patir una mica, de ben segur que tindreu el braços matxacats en aquest punt.






Ara bé un tram d'una caminada de 15 minuts, que va de conya per estirar cames i descansar una mica abans d'afrontar el penúltim tram, el de l'escala. És un tram curt, però intens, amb 2 desplomats potents, per acabar pujant a dalt de l'escala i desprès de passar per la curta barra acabar pujant a dalt. Més endavant i altre un altre petit tram amb un altre desplomat força guapo.













Ara ja només us queda un petit i curt ressalt, on hi ha el llibre de piades, i ja esteu al cim del Puigsagordi, des d'on hi han unes vistes espectaculars.







La llarga tornada es fa per la carretera, ja que el camí de baixada antic està anul·lat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada