dimarts, 11 de juny de 2019

Foradada del Toscar (K4)

Temps aproximat: 2'30-3h
Distància: 3km
Desnivell: 400m

Accés: Si veniu de Benabarre heu d'anar en direcció cap Aínsa i passada la població de la Forada del Toscar heu de parar atenció a trobar una pista a mà dreta, just abans d'un monument de ferro. Si porteu 4x4 podreu pujar pista amunt i arribar quasi bé a dalt de tot, si no és el cas, deixeu el cotxe al costat de la nacional i pugeu a peu a l'inici de la ferrada (20 minuts)

Notes: Via ferrada força fàcil, amb moltes grapes i passamans i quasi bé no té cap pas complicat. El més rellevant de la via és l'alçada que es guanya i per on transcorre la via, entremig de parets verticals i grans agulles.

El tram de la passarel·la no sé si li falten 2 plataformes a l'inici, ja que si vols avançar has de posar els peus sobre el cable. En tot cas és un tram molt curt i es passa bé.

El que també és delicada és la baixada, molt desfeta i pedregosa. Els trams més delicats estant equipats amb cordes que ajuden com a passamans, però s'ha d'anar baixant amb compte.


Informació detallada Via Ferrada La Forada del Toscar

VIDEOS

Via Ferrada de la Foradada del ToscarSi heu deixat el cotxe al costat de la nacional, aneu pista amunt, seguint indicacions fins arribar a l'inici de la via (20 minuts). El començament ja indica com serà la via, molt vertical i entre grans parets.
Primer pugueu per una agulla, entre mig d'una canal molt encaixonada. Un cop fora de la canal aneu pujant igual de decidits, canviant de paret en algun dels trams.

Desprès de pujar durant una bona estona arribeu a dalt de tot de l'agulla, d'es d'on és tenen unes impressionants vistes. Ara empreneu la baixada, fent un pas lateral molt aeri i alçat, però molt ben equipat, es passa sense problemes.Baixeu una mica més i desprès de canviar de vessant arribeu a la passarel·la. Crec que li falten un parell de plataformes, així que els primers passos els heu de fer amb els peus sobre el cable.

Passat el pont la via ja perd exigència. Ara aneu intercalant trams de caminar amb trams de grapes fins que desprès de força estona pujant sortiu al final de la via.
Aquí inicieu el descens, molt delicat els primers metres, però equipats amb cordes (atenció al tirar pedres avall). Un cop superat el tram més vertical només heu d'anar seguint fites fins a sortir a l'inici de la via, on ja només heu de retornar pista avall.
Ja Hi Sou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada