dijous, 17 de febrer del 2022

Grau Roig - Pic dels Pessons - Refugi de l'illa - Montmalús

 

Temps aproximat: Dia 1 (5'45h), Dia 2 (4'15h)
Distància: Dia 1 (8km), Dia 2 (9km)
Desnivell: Dia 1 (800m), Dia 2 (500m)


AccésHeu d'anar fins a l'estació de Grau Roig, i aparcar a l'aparcament de més avall.

Notes: Ruta feta en 2 dies, fent nit al Refugi de l'Illa.

Si hi ha molta neu és indispensable portar raquetes.

     



Aquí també us deixo la informació del Refugi de l'Illa





Dia 1

Sortiu de Grau Roig i aneu en direcció als telecadires, situats en una gran extensió de terreny. Aquí heu de continuar cap al sud, en direcció a la vall. De seguida veieu la senyalització del circuit de skimo de Montmalús. Aquí ja veieu els pals que senyalitzen el circuit (a part d'estar molt trepitjat) i comenceu a guanyar alçada poc a poc. Desprès d'un parell de quilometres arribeu a l'Estany Primer.





Abandoneu el circuit de skimo aquí i aneu a buscar les marques del GR-7. Voregeu per l'esquerra uns metres l'estany i de seguida el camí s'endinsa cap dins la vall. Anireu salvant desnivell mica en mica, passeu per diferents estanys i en definitiva, aneu buscant el millor lloc per on pujar, ja que amb la neu tothom busca el seu recorregut ideal. El vostre objectiu és la canal que puja a la Collada dels Pessons, just al fons de la vall i ben visible des del principi.








Un cop situats a peu de canal valoreu l'estat de la neu, es possible necessitar grampons en aquest punt. Un cop a dalt aneu a l'esquerra i seguiu el GR uns metres. Pareu atenció a no saltar-vos el cim, que teniu a dalt a l'esquerra. Un cop a dalt el cim les vistes del Circ dels Pessons són espectaculars.








Ara baixeu del cim cap un altre coll, el portell dels Pessons, i comenceu a baixar per una ample canal vers el Sud, cap a l'Estany de l'Illa, que veieu al fons. Voregeu l'estany per la seva esquerra, i un cop passada la petita pressa arribeu al Refugi de l'Illa.










Dia 2

Sortiu del refugi cap a la pressa, desfent uns metres el camí fet ahir. Aquí heu d'agafar el traçat del GR-11, que se'n va cap a la dreta i de cara avall. Baixeu fins el fons de la vall i aneu avançant cap a l'est. Metres avall veieu un torrent que puja a l'esquerra, aquí pareu atenció i pugeu tot remuntant el torrent, sempre per la seva esquerra (fites). Pugeu de valent, per dins el bosc, fins que sortiu als Estanys de Montmalús, lloc bucòlic i solitari.






Aneu en diagonal deixant l'estany gran a l'esquerra, i anant a buscar la Collada de Montmalús. Pugeu per aquesta evident i ample canal en direcció al coll, però sense acabar-hi d'arribar, ja que us heu de desviar lleugerament a l'esquerra per anar fins el Cim de Montmalús, un altre dels grans miradors de la zona.








Un cop vist, baixeu fins el coll i agafeu la canal que baixa a l'esquerra. Baixeu fort els primer metres, per acabar en una zona més planera. Arribeu fins els Colells, on hi acaba una instal·lació de telearrossegador. Aquí torneu a enllaçar amb el circuit de skimo de Montmalús (senyalitzat amb pals). Ja només us queda anar seguint els pals per anar baixant fins a l'estació i un cop a baix tornar fins on teniu el cotxe. 





Ja Hi Sou. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada