dimecres, 9 d’agost del 2023

Ferrata Gorbeillon

 

Temps aproximat: 2h
Distància: 3,5km
Desnivell: 300m


AccésHeu d'anar fins a la població de Valtournenche, dins la vall que porta a Cervinia, a la Vall d'Aosta. Un cop a la població, heu d'estar atents a agafar un trencall a mà esquerra direcció a Crepin. Just al creuar el riu, hi ha un aparcament de terra a l'esquerra.

Notes: Via ferrada molt freqüentada, per tant, amb la roca molt desgastada. El primer tram és el més exigent, amb passos verticals, travesses lateral exposades i poca equipació. Si això li sumem la roca molt desgastada, trobem un primer tram on és fa difícil no agafar-se al cable.

Tret d'aquest primer tram, la ferrada té unes vistes espectaculars, amb pasos força verticals, algun tram desplomat, i un pont amb molta alçada. 

 




Comenceu amb una petita aproximació, per un bosc molt bonic, deuen ser uns 20 minuts.




Ja a peu de paret, baixeu uns metres per un tros delicat i de seguida comencen les complicacions. Poca equipació i roca desgastada. Aneu guanyant alçada poc a poc. El tram més fotut és una travessa lateral, exposada i la roca molt molt desgastada.




A partir d'aquí la cosa es torna més amable. Però no us enganyeu, la via continua tenint alguns passos d'escalada i algun tram exposat, però almenys amb una mica més d'equipació i bona roca. Més amunt trobem un desplomat






Aneu pujant. Us aneu trobant algun passatge amb nom i tot, tot i que són força fàcils. Passeu per una campaneta, i ja més enllà arribeu al pont, força aeri i alt, però fàcil i ben equipat. Això si, l'entrada a dalt el pont és força atlètica, s'ha de tirar fort de braços.






Ara ja, us queda algun petit tram per acabar de pujar fins dalt i de seguida s'acaba la via. Per baixar, encara trobeu el cable, ja que algun tram és força vertical, però sense problemes, força fàcil.



Ja Hi Sou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada