dilluns, 9 de febrer de 2015

Gósol - Cap del Verd

Temps aproximat: 5h
Distància: 16,5km
Desnivell: 925m

Accés: Agafar la carretera C-16 amb direcció Berga i abans d'arribar a Guardiola de Berguedà agafar el trencall de Gósol - Saldes. Arribats a la rotonda d'accés a Gósol agafeu el segon trencall, pocs metres enllà deixeu la pista d'accés al càmping i seguiu la pista de la dreta. Heu de mirar de deixar el cotxe abans d'arribar a la deixalleria. Hi ha la possibilitat d'arribar el cotxe fins a l'àrea de pícnic de Torrentsenta i retallar la ruta, però normalment a l'hivern no si pot arribar.

Notes: Ruta fàcil, ideal per fer amb raquetes i amb unes vistes impressionants sobre el Pedraforca. S'hi no hi ha traça marcada pot ser molt útil el GPS, ja que el camí un cop sortiu a dalt no és veu per enlloc.VÍDEOS

Panoràmica des del Pla de la Font

Panoràmica des del Cap del VerdSortiu del davant de la deixalleria per la pista, al cap de poca estona trobareu el pal indicador del GR-150 direcció Tuixén, agafeu-lo. Aquest GR no l'haureu de deixar fins arribar al Coll de Mola. Passeu per davant de l'Ermita de Sant Margarida, més endavant el corriol va fen drecera per dins el bosc sense tenir que fer totes les ziga-zagues que fa la pista.Desprès de força estona pujant arribareu el Coll de Mola.

Aquí el GR-150 se'n va avall, direcció Tuixén, vosaltres aneu cap a l'esquerra del coll, i agafeu una pista que se'n va amunt. En pocs metres sortiu a una pista que heu de seguir a la dreta. Aneu pujant suaument fins que arribeu a un petit mirador, és el Portell de l'Os, on veureu una barrera pels vehicles. Passeu la barrera i continueu per la pista que al cap de poca estona baixa fins al Clot de Prat Salvatge. Continueu recte seguint la pista fins que al final la pista fa un gir pronunciat a la dreta, aquí deixeu la pista i enfileu-vos per un camí al costat d'un petit torrent, just davant vostre.Als pocs metres d'agafar aquest camí veureu un tancat per ficar el bestiar, continueu amunt cap a l'esquerra i desprès de remuntar un petit desnivell sortiu al Pla de la Font, des d'on es tenen unes de les millors vistes del Pedraforca i la serra del Cadí. Bé, un cop situats a aquest altiplà gireu cap a la dreta seguiu la carena amunt fins a sortir a un replà. Aquí us heu de desviar lleugerament a la dreta i seguir pujant per la carena, el camí ara puja de valent.


 


Metres més amunt el pendent disminueix i sortiu en una gran extensió de terreny, aquí us heu d'anar desplaçant cap a l'esquerra i ja veureu el Cap del Verd al fons. Continueu recte fins el cim del Cap del Verd (2282m), coronat per una caseta de fusta, des d'on es tenen unes magnífiques vistes del Port del Compte i bona part dels plans del Berguedà. Per baixar  retorneu uns metres enrere i quant ho veieu factible comenceu a baixar cap a la dreta en direcció a la collada dels Belitres,  just on hi ha l'inici del Torrent Fosc.Inicieu el descens pel Torrent, s'ha de vigilar si hi han grans quantitats de neu, i baixar-lo per la seva esquerra. El torrent és fàcil, força ample i sense massa desnivell pronunciat. Baixareu força estona per aquest torrent fins que arribeu a una pista.
Un cop a la pista us queda seguir-la una 6 quilòmetres fins a Gósol, un passeig molt agradable i tranquil, sense pèrdua, tot i que es fa una mica llarg. Al final passeu per sota de l'Ermita de Santa Margarida, on ja trobeu el camí que heu fet servir a l'anada i només us queda retornar a Gósol per camí conegut.
Ja Hi Sou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada