dijous, 31 de març del 2016

GR-241 (Circular a Borredà)

Temps aproximat: 14h
Distància: 60km
Desnivell: 3000m

Accés: La ruta comença al poble de Borredà, situat entre mig de Berga i Ripoll. S'hi arriba per la carretera C-26. El GR-241 que heu de seguir comença al costat de la carretera.



Un any més per aquestes dates ens n'hem anat a fer una ruta de les llargues, de les de resistència més que de potència, de les de sortir de nit i arribar de nit, de les de gaudir no només de la muntanya, sinó també de l'amistat, del bon menjar i tampoc hi poden faltar les agulletes, més que en un dia normal!!!

Bé, aquest cop hem triat la volta completa al GR-241, que té el seu inici i final al bonic poble de Borredà. Aquesta ruta normalment es fa amb més d'un dia ja que la seva exigència així ho aconsella, però si s'està habituat a caminar, es té temps, i se sap patir, no hi ha cap problema per fer-la, això si, arribareu amb mal a tot arreu.

En principi està ben senyalitzat, tret d'algun tram que s'ha d'anar amb compte, ja que les marques estant mig esborrades. El que si que està bastant malament són els panells informatius de les distàncies, en alguns trams suma quilòmetres en comptes de restar-los i poden donar peu a confusions, però bé, tret d’això no hi ha cap problema per anar-lo seguint.

Durant la ruta passareu per impressionants exemples de construccions romàniques com l’Església de Sant Jaume de Frontanyà (s.XI), el poble i ermita de Sant Romà de la Clusa (s.XII) i pobles amb encant com la Nou de Berguedà, i esmentar també els impressionants paratges i indrets pels quals transcorre aquesta ruta.

Com sempre en aquest tipus de rutes, no l’explicaré al detall, us posaré unes quantes fotos. També us deixaré informació que ens va ser útil  a nosaltres, tant per planificar la ruta com per dormir i menjar.

Nosaltres vam estar allotjats al refugi Cabanya Boscana, on la Violant i el Jordi us atendran super bé i estareu molt a gust, és un refugi molt xulo i acollidor, us ho recomanem.

Refugi Cabana Boscana

Enllaç GR-241 de la FEEC


Aquí us deixo algunes fotos.

De Borredà a Cobert de Puigcercós (14km)









Cobert de Puigcercós a Sant Jaume de Frontenyà (10km)










De Sant Jaume de Frontenyà a la Nou de Berguedà (18,5km)













De la Nou de Berguedà a Borredà (17km)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada