dimarts, 7 d’agost del 2018

Cascada del Sorrosal (K3)

Temps aproximat: 2h
Distància: 2km
Desnivell: 150m

Accés: Heu d'anar fins a la turística població de Broto, a les portes del Parc Nacional d'Ordesa. Un cop allà heu de seguir indicacions cap a la Cascada del Sorrosal.

Notes: Via ferrada fàcil, sense cap pas massa tècnic i d'una gran bellesa. 

S'ha de tenir en compte que normalment està bastant humida i cau aigua per tot arreu, sobretot abans d'arribar a la cavitat, per tant, vigileu amb les possibles relliscades.

El tram de la cavitat hi passa força aigua, es pot passar sense llum, però si el porteu millor per poder veure a on poseu els peus.

Els mesos de més afluència turística i a partir de les 9:00h es té que pagar 2,5€, si hi aneu abans i podeu entrar sense pagar. 

Com a opinió personal, comentar que ja que és fa pagar per accedir a la ferrada, crec que hauria d'estar en més bon estat, o millor dit, en perfecte estat. La ferrada deu ser de les més concorregudes d'Espanya i el que ingressen haurien de destinar-ho a la perfecte conservació de la via.


Informació detallada Via Ferrada Cascada del Sorrosal

L

VÍDEOS

Via Ferrada Cascada del Sorrosal


La ferrada comença per un tram d'esglaons i passa per una petita escala. Més amunt puja per un tronc en forma d'escala i passa pel tram més exposat de tot la ferrada, a part d'estar tot ben empapat.









La ferrada continua per una escala ben esclafada, feta un nyap i arriba a un flanqueig sota d'una petita balma, d'on ben segur que quedareu xops. Un cop passat arribeu a una petita esplanada, ideal per descansar i contemplar la cascada.





Ara bé el tram més vertical, el de les escales penjades. Un tram molt dret, amb canvis d'escales, però no massa complicat. Ja a dalt de tot arribeu al tram més característic, el del forat, un forat utilitzat com a canal d'obtenció d'aigua, un tram molt divertit i sense equipar, on heu d'anar buscant el millor lloc per posar els peus per no mullar-vos.







Un cop al final, sortiu per una petita finestra i arribeu al tram més espectacular de la via, el tram de la cascada. Sortiu just a dins la cascada, on la via transcorre just pel damunt, per un petit pont.








Ja a l'altre costat continueu avançant amunt, cap a una altre cascada i ben a prop de l'aigua. Més endavant feu un petit tram caminant i enfileu-vos per un tram d'esglaons.










La via continua fent un petit esperó molt fàcil i entra dins un tram de bosc molt bonic. A partir d'aquí podríem dir que la via ja quasi be s'ha acabat. Ara us aneu trobant passos equipats que podeu fer servir com a passamans, i petits balcons amb vistes espectaculars sobre la cascada i Broto.





Per baixar heu de seguir les marques de Petit Recorregut i amb 20 minuts. arribeu un altre cop a Broto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada